• 1
  • 2
  • 3

Αίτημα εφαρμογής των αποφάσεων κατέθεσε ο Ιωνικός

Screen Shot 2014-09-29 at 12.10.14 PMΜε δεδομένη της χαρακτηριστική καθυστέρηση του ΕΣΑΚΕ, ο Α.Ο. Ιωνικός κατέθεσε σήμερα αίτηση "θεραπείας" της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που ελήφθη κατά την συνεδρίασή της την 22η/09/2014, μετά τον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ.3 του ν.2725/99 στις ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Α1 κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα 29.9, στον ΕΣΑΚΕ με αρμόδιο δικαστικό επιμελητή ο Α.Ο. Ιωνικός.

Οπως διατυπώνεται στο σχετικό αίτημα ο Ιωνικός ζητά απλά και μόνο απο τους αρμόδιους του ΕΣΑΚΕ "να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, να εφαρμόσετε τα οριζόμενα στο νόμο και στο κανονισμό".

Η διοίκηση του Ιωνικού αποφάσισε να κινηθεί και νομικά, μετα την καθυστερηση του ΕΣΑΚΕ, γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αίτηση θεραπείας:

"...Επειδή η ενδεχόμενη συμμετοχή της «ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ» στο ελληνικό πρωτάθλημα στην Α1 κατηγορία, της ομάδας δηλαδή εκείνης που απώλεσε την ανατρεπτική προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών, προκειμένου να λάβει το απαιτούμενο πιστοποιητικό, θα σημαίνει άνιση μεταχείριση των συμμετεχόντων ομάδων προς όφελος εκείνων που δεν συμμορφώνονται με τα όσα απαιτεί η νομοθεσία μας και οι κείμενες διατάξεις και έναντι εκείνων που λειτουργούν καθόλα νόμιμα.
- Επειδή είναι φανερό ότι η παράλειψή σας αυτή αντίκειται στο Σύνταγμα και ιδία στην αρχή της ισότητας, ειδικότερη έκφανση της οποίας αποτελεί η αρχή της ίσης μεταχείρισης.
- Επειδή η παράλειψη των νόμιμων ενεργειών από μέρους σας, θα έχει ως άμεσο έννομο αποτέλεσμα την ηθική και οικονομική ζημία της ομάδας μας, για την οποία ρητά επιφυλλασόμεθα.
- Επειδή οφείλετε να επανορθώσετε άμεσα την ανωτέρω παράλειψή σας. Επειδή η παρούσα αίτησή μας υποβάλλεται ενώπιόν Σας αρμοδίως και σύμφωνα με το άρθρο 10 του Συντάγματος.
- Επειδή έχουμε άμεσο έννομο συμφέρον.
- Επειδή η παρούσα είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής, ασκείται δε εμπρόθεσμα.
- Επειδή κατά παραδοχή της παρούσας οφείλετε να εφαρμόσετε τα οριζόμενα στο νόμο και στο κανονισμό, καλώντας άμεσα την «Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας» να καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να της χορηγηθεί το ανωτέρω πιστοποιητικό και να συμμετάσχει στο ελληνικό πρωτάθλημα στην Α1 κατηγορία.
 
Το 'αίτημα θεραπείας' (δηλαδή εφαρμογής) της απόφασης της ΕΕΑ, εχει κοινοποιηθεί τόσο στην ΕΕΑ, όσο και στις ΕΟΚ και Γενική Γραμματεία Αθλητισμου.

 

Ανδρική Ομάδα

2017 Basketball Academy