• 1
  • 2
  • 3

Επιστροφή στις νίκες, 83-67 την Κηφισιά

ionikos ergo 2Τέλος στην αρνητική παράδοση απέναντι στην Κηφισιά, έβαλε ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ Barista Brothers ο οποίος επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα.

Η ομάδα του Μάριου Γούναρη είχε τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα και ειδικά από το Β’ ημίχρονο και έπειτα δε δυσκολεύτηκε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, σε ένα ματς γοήτρου για αμφότερες τις ομάδες.

Ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ Barista Brothers ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Παναγιωταρά, Παλαιοχωρίτη, Πετρόπουλο, Βασιλόπουλο και Βουγιούκα. Ιδιαίτερα δυναμική έναρξη για τους Νικαιώτες οι οποίοι πήραν καλό προβάδισμα από νωρίς (10-2) χωρίς να βρεθούν πίσω ποτέ. Στην αντίπερα όχθη, από την Κηφισιά, ο Μοσχοβίτης ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα όπου και ήταν η κύρια επιθετική αιχμή των φιλοξενούμενων, με δικές του κυρίως ενέργειες. Γενικότερα, ο Ιωνικός έδειχνε να έχει περισσότερη διάθεση από την ΑΕΝΚ η οποία έχοντας εκπληρώσει το στόχο της παραμονής την προηγούμενη εβδομάδα, έδειχνε πιο «άδεια». Αν η ΑΕΝΚ στην Α’ περίοδο ήταν κοντά στο σκορ, αυτό συνέβαινε λόγω των rebounds όπου υπερτερούσε, κερδίζοντας δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Σκορ Α’ περιόδου, 23-18.

Στη Β’ περίοδο, ο Ιωνικός ήταν αρκετά άστοχος, κυρίως στο πρώτο μισό της περιόδου με την ΑΕΝΚ ωστόσο να μην μπορεί να το εκμεταλλευθεί αυτό, όντας μεν κοντά στο σκορ (σταθερά η διαφορά λίγο πάνω από τους 5 πόντους) αλλά μέχρι εκεί. Σταδιακά, ο Ιωνικός κέρδιζε τη μάχη των rebounds ενώ παράλληλα η ΑΕΝΚ έδειχνε να μένει από δυνάμεις. Οι Νικαιώτες έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 42-34.

Στην επανάληψη, ο Ιωνικός ξεκίνησε με την ίδια πεντάδα που άρχισε το παιχνίδι. Οι Νικαιώτες ήθελαν να τελειώσουν το ματς από νωρίς, μπαίνοντας αρκετά συγκεντρωμένοι και παίρνοντας γρήγορα διψήφια διαφορά, την οποία και αύξαναν σταδιακά, φθάνοντας μέχρι και τους 20π. (65-45) λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου, με τον Ιωνικό να κλέβει μπάλες, να βγάζει αιφνιδιασμούς, να απειλεί από μέση και μακρινή απόσταση. Σκορ δεκαλέπτου, 66-50.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στο 35’, ο Ιωνικός συντηρούσε με ευκολία μια μεγάλη διαφορά (74-55). Στα τελευταία 3’, στο παιχνίδι πέρασαν και οι εναπομείναντες («μικροί») που απάρτιζαν την αποστολή, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής και συμβάλλοντας με το δικό τους λιθαράκι στην αποτύπωση του τελικού σκορ. Ιωνικός – ΑΕΝΚ 83-67.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΕΝΚ 83-67
Διαιτητές: Θεοδωρόπουλος-Αποστολίδης
Δεκάλεπτα: 23-18, 42-34, 66-50, 83-67.
Ιωνικός Νικαίας (Γούναρης): Βασιλόπουλος 11 (1), Παναγιωταράς 8, Καπινιάρης 6, Παλαιοχωρίτης 17 (3), Βουγιούκας 13, Πετρόπουλος 16 (3), Παπαγεωργίου, Μπολάτογλου 5, Κοντραφούρης 3, Περσίδης 4 (1)
AENΚ (Λιόγας): Καμαριανός 2, Μοσχοβίτης 12 (2), Κεφαλάς 7 (1), Μαρίνος 6 (1), Καράμπελας, Αλετράς 2, Παπανικολάου 7 (1), Χατζηνικόλας 5, Καραβανάς 12, Οικονομόπουλος 2, Δρακάκης 6, Μανούσος 6

Επόμενο παιχνίδι (τελευταία αγωνιστική): 21/05, 17.00
Κλ. Κοντόπευκου: ΚΑΠ - Ιωνικός

Ανδρική Ομάδα

2017 Basketball Academy